LIC Leer- en Innovatiecentrum

Masterclass: Open Education en Avans Hogeschool

17 Juni 2013 organiseerde het LIC een interne scholingsochtend over Open Educational Resources (OER), Learning Analytics, en de betekenis hiervan voor bibliotheken en Avans Hogeschool als geheel. De presentaties van die ochtend vind je hier:

Van OER naar Open Onderwijs

Robert Schuwer is Associate Professor bij Open Universiteit Nederland en is voorzitter van de SURF Special Interest group Open Educational Resources. In zijn presentatie schetst hij de huidige situatie: Wat zijn open leermaterialen en MOOC's? Wat zijn de voor- en nadelen? Welke vormen en aanbieders zijn er in de markt?

OCW en de rol van de bibiotheken

Cora Bijsterveld van het Open Education Team over de inzet van open courseware (OCW) en open educational resources (OER) bij TU Delft. Welke kansen liggen er voor de rol van bibliotheken, met name in de samenwerking met docenten?

Open learning analytics

Sander Latour werkt bij Universiteit van Amsterdam en is voorzitter van SURF Special Interest group Learning Analytics. Zijn presentatie bevat voorbeelden van Learning Analytics toepassingen die nuttig kunnen zijn in een open leeromgeving. Plus een checklist van tien punten waarmee je Learning Analytics initiatieven kunt beoordelen.

Avans Masterclass

Frans van Kalmthout maakte tot juni 2013 deel uit van het College van Bestuur van Avans Hogeschool. De komende jaren richt hij zich op de doorontwikkeling van praktijkgericht onderzoek en Open Education. Online onderwijs is volgens van Kalmthout radicaal anders, bijvoorbeeld wat betreft interactie tussen student en docent.

Laatst bijgewerkt op 12 maart 2015.