LIC Leer- en Innovatiecentrum

print

Bouwstenen voor leren

In de Onderwijsvisie van Avans Hogeschool staan de leeropbrengst en het leerproces van de student centraal. Een van de uitgangspunten is dat het onderwijs wordt ontwikkeld en uitgevoerd op basis van recente inzichten uit de neuropsychologie, cognitieve psychologie en onderwijskunde. Avans heeft deze inzichten vertaald naar zes bouwstenen voor leren.

Onderbouwing en ondersteuning

Op welke theorieën zijn de bouwstenen gebaseerd? En hoe zijn de bouwstenen te implementeren in het onderwijs?

Het document Bouwstenen voor leren - Onderbouwing & Ondersteuning biedt, naast theoretische achtergrond over de bouwstenen, handvatten voor een praktische vertaling naar het onderwijs. Het ondersteunt je als docent bij het maken van onderbouwde keuzes in het onderwijsontwerp en de didactiek.

Tips voor docenten en onderwijsontwikkelaars

Hoe pas ik de bouwstenen toe om mijn onderwijs te verbeteren? Klik op een van de zes bouwstenen voor tips over hoe je de bouwstenen integreert in je onderwijs. De tips zijn uitgewerkt op drie niveaus:

  • curriculum & blok/semester
  • vak
  • les

Bekijk ook de poster voor digitaal afstandsonderwijs of de praatkaarten voor leren in het curriculum, met meer concrete tips om de bouwstenen te integreren in je onderwijs.

Laatst bijgewerkt op 20 december 2021.