LIC Leer- en Innovatiecentrum

print

Toetsen met schrapkaarten stopt

22 augustus 2023

Het gebruik van schrapkaarten voor het afnemen van toetsen stopt binnenkort. Er zijn inmiddels betere, minder dure én digitale alternatieven, zoals RemindoToets.
  
Al lange tijd neemt Avans toetsen af met zogenaamde schrapkaarten. Deze kaarten worden ingeleverd bij het LIC-Bedrijfsbureau en vervolgens gescand met speciale software. Deze manier van werken heeft lang zijn nut bewezen bij meerkeuze- of juist/onjuist-toetsen.

Inmiddels is er een uitstekend alternatief om deze toetsen digitaal af te nemen, namelijk RemindoToets. Per P2 van dit studiejaar stopt het LIC daarom met het scannen van schrapkaarten. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om schrapkaarten in te leveren bij het Bedrijfsbureau.

Overwegingen

In de praktijk liep het gebruik van schrapkaarten in de afgelopen 5 jaren met meer dan 75 procent af, terwijl de onkosten flink stegen.

RemindoToets is een beproefde applicatie, die ondersteund wordt door een team van experts. Je hebt alle voordelen van digitaal toetsen en minder rompslomp. Het is ook de ambitie van Avans om toetsen zoveel mogelijk digitaal af te nemen.

Via remindobeheer@avans.nl is er uitgebreide ondersteuning. Bij het omzetten van vragen naar RemindoToets kan ook het LIC-Bedrijfsbureau bijspringen.

Laatst bijgewerkt op 20 november 2023.