Tevreden Avansstudenten zorgen voor mooi NSE-resultaat

28 juni 2018

Vandaag is de uitslag van de Nationale Studenten Enquête 2018 (NSE) bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat Avansstudenten tevreden zijn over hun opleiding. De gemiddelde score van 3,97 op een vijfpuntschaal is hoger dan het landelijk hbo-gemiddelde van 3,82.

Bovendien is het de hoogste score van alle grote hogescholen. Ook over de sfeer op hun opleiding zijn de studenten te spreken: een 4,2. Op vrijwel alle NSE-punten scoort Avans bovengemiddeld.

Positieve uitschieters zijn de thema’s algemene vaardigheden, groepsgrootte en stage-ervaring. Ook docenten worden door hun studenten gewaardeerd. Vooral hun inhoudelijke deskundigheid, betrokkenheid en kennis van de beroepspraktijk krijgen mooie cijfers. Ruim 13.000 Avansstudenten vulden de Nationale Studenten Enquête in.

Hoge eisen

Avans Hogeschool stelt hoge eisen aan zichzelf. Daarom willen we op alle punten van de NSE een 3,5 of hoger scoren. Dit lukt vaak, maar nog niet altijd. Met de achterblijvers gaan we aan de slag.

Dat werpt zijn vruchten af. Zo hebben we op basis van de NSE-resultaten uit 2017 hard gewerkt aan het verbeteren van de stagebegeleiding vanuit de opleiding en met het sneller bekendmaken van roosters. Het is goed te zien dat de scores hiervoor gestegen zijn, al voldoen ze nog net niet aan onze eigen norm. Het thema internationalisering blijft een aandachtspunt. Hoewel de scores hiervoor hoger zijn dan vorig jaar, is er nog veel werk aan de winkel.

Resultaten inzien

Bekijk voor een beknopt overzicht van de resultaten deze factsheet. Alle uitkomsten vind je op studiekeuze123.nl. Lees ook het nieuwsbericht op Avans.nl of bekijk de video waarin Jelger checkt of Avans echt aan de slag is gegaan met de uitkomsten van vorig jaar.

Keuzegids Hbo

In het najaar maken Elsevier en de Keuzegids Hbo bekend welke opleidingen volgens hun onderzoek de best beoordeelde opleidingen van Nederland zijn. Zij baseren zich grotendeels op de NSE. Vorig jaar was Avans volgens Elsevier en de Keuzegids de beste grote hogeschool.

Laatst bijgewerkt op 28 juni 2018.