Symposium Kritisch denken zit vol

11 oktober 2019

Het symposium over kritisch leren denken op 19 november is volgeboekt. Het maximum aantal inschrijvingen is ruim een maand voor datum behaald. En dat op basis van een Save the date met een globale inhoud van het programma.

Het lectoraat Brein en Leren is erg blij met de belangstelling van binnen en buiten Avans Hogeschool. Alle aanmelders ontvangen komende week een bevestiging. De sprekers en de programmaonderdelen zijn ondertussen bekend.

Programma

De vraag hoe je kritisch denken kunt bevorderen staat centraal. Er is een keynote van Jan Elen (PhD) bij de start van het ochtendprogramma en van Tamara van Gog (PhD) bij de start van het middagprogramma. Beide sprekers belichten de meest recente ontwikkelingen en onderzoeksresultaten in het hoger onderwijs.

Zowel in de ochtend als in de middag zijn er parallelle workshoprondes en een rondetafelgesprek waaruit de bezoekers een keuze kunnen maken. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de integratie van kritisch denken in onderzoeksvaardigheden, het versterken van kritisch denken met filmfragmenten en het beoordelen van kritisch denken.

Aan het eind van de middag wordt afgesloten met de lancering van het nieuwe online platform Kritisch leren denken hbo, gevolgd door een hapje en een drankje

Organisatie

Het symposium Laat je (niets) wijsmaken! Kritisch leren denken in het hbo wordt georganiseerd door het lectoraat Brein en Leren van Avans Hogeschool, Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Utrecht. Het vindt plaats op Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215 in ‘s-Hertogenbosch.

Laatst bijgewerkt op 11 oktober 2019.