Zet een initiatief in de spotlights voor de Avans Innovatieprijs

22 november 2019

Op 2 april is het Avans Onderwijsdag 2020. Een onderdeel van deze dag is de Avans Innovatieprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste innovatie binnen Avans Hogeschool. Alle medewerkers en studenten kunnen vanaf nu tot 10 januari 2020 initiatieven voordragen bij hun directie. Ook ondersteunende diensten en expertisecentra kunnen meedingen naar de Innovatieprijs.

Net zoals vorig jaar worden er twee prijzen uitgereikt: een Juryprijs en een Publieksprijs. Iedere Avans medewerker en student kan volgend jaar zijn stem uitbrengen op een van de genomineerden.

Wat verstaan wij onder innovatie?

Innovatie is een nuttige vernieuwing. Het project, product, dienst of onderzoek moet een waardevolle, nieuwe bijdrage leveren binnen de context waarin het wordt toegepast. Het kan een verbetering zijn van een bestaand concept, maar ook een totaal nieuw idee.

Criteria

De jury let dit jaar op andere aspecten. Het jaar 2020 is een overgangsjaar waarin Ambitie 2020 afloopt en Ambitie 2025 begint. Binnen Avans bestaan mooie onderwijsinitiatieven die inspireren en helpen bij onze nieuwe ambitie. Juist deze wil de jury dit jaar in het zonnetje zetten met de Avans Innovatieprijs.

Er wordt gekeken naar de volgende aspecten:

• Innovatie en lef. Waarom is de inzending innovatief en onderscheidend te noemen? Wat verandert de innovatie aan het bestaande onderwijs? In hoeverre zet de inzending de organisatie in beweging? In hoeverre draagt de innovatie bij aan de realisatie van Ambitie 2025?
    Denk bijvoorbeeld aan: strategische samenwerking met partners, het bevorderen of faciliteren van flexibel onderwijs, het gebruik van innovatieve digitale ondersteuning.
  • Succes. Waarom is de inzending waardevol en toepasbaar als vernieuwing? Op welke manier is de innovatie succesvol (effectiviteit/efficiëntie)? Welke voordelen brengt deze innovatie Avans Hogeschool?
  • Zinvolle plaats in het curriculum. Wat is de samenhang tussen het project, idee, product, onderzoek of de dienst en het (bestaande of nieuwe) curriculum?

Jurering

De jury bestaat dit jaar uit:

• Jacomine Ravensbergen (lid CvB en voorzitter van jury)
  • Mirjam Woutersen (directeur LIC)
  • Ad Schenkels (docent AVB, winnaar Innovatieprijs 2019)
  • Chiel van Gerwen (voorzitter studentenfractie AMR, student ORM)

In januari maakt de jury hun voorselectie uit alle inzendingen bekend: de shortlist van nominaties. De genomineerden houden in maart een pitch voor de jury, waarna de jury haar winnaar bepaalt.

De Juryprijs en de Publieksprijs worden op de Avans Onderwijsdag op 2 april bekendgemaakt. Zij ontvangen een wisselbokaal en € 2500,- voor hun organisatieonderdeel.

Laatst bijgewerkt op 26 november 2019.