LIC Leer- en Innovatiecentrum

FeedbackFruits beschikbaar in Blackboard

29 maart 2019

Blackboard biedt met FeedbackFruits een nieuw pakket met mogelijkheden voor docenten om studenten actief te betrekken bij het lesmateriaal. In april waren er instructiesessies voor docenten.

Sommige studenttaken, zoals het lezen van een artikel, kunnen heel passief zijn. In zo'n situatie zorgt een ingevoegde quizvraag -  die een student aanzet tot nadenken over een tekortkoming of een sterk punt van het artikel - voor een sterker leereffect.

Interactie en feedback

Betrokkenheid en interactie losmaken bij het studiemateriaal is in het onderwijs soms best een uitdaging. Hoe krijg je snelle feedback van je studenten? Hoe voer je een discussie en kom je er achter wat zij denken of vinden?
FeedbackFruits bevordert interactief leren, met tools voor het invoegen van vragen of polls, of het geven van feedback tussen klasgenoten. Naast de activerende werking krijgen docenten ook beter inzicht in onderwerpen waar studenten mee worstelen.

Mogelijkheden

FeedbackFruits is bij Avans Hogeschool sinds kort toegevoegd als plug-in in Blackboard. De verschillende onderdelen vind je onder Build Content in de Edit Mode van Blackboard, de opties met FbF ervoor:

Een greep uit de vele mogelijkheden:

  • Interactieve presentaties, video’s of documenten maken
  • Specifieke lees- en kijkvragen meegeven bij studiemateriaal
  • Sturen van de leerroute door het inbrengen van een verplichte volgorde
  • Studenten laten discussiëren over studiemateriaal of ingediende opdrachten
  • Studenten laten stemmen op (live) polls
  • Het geven van feedback: studenten onderling of feedback van de docent

Instructiefilms

Elk onderdeel van FeedbackFruits is voorzien van een instructiefilm, met een stap voor stap-uitleg. Deze kun je bekijken wanneer je zelf in Blackboard aan de slag gaat met de nieuwe toepassing.

Ook is er een site met antwoorden op veelgestelde vragen.

Met overige vragen over het gebruik van deze nieuwe Blackboard-mogelijkheden kun je mailen naar bb.LIC@avans.nl.

Laatst bijgewerkt op 2 mei 2019.