LIC Leer- en Innovatiecentrum

print

Avans ook 1 in ranglijst Elsevier

29 september 2017

Avans Hogeschool is gekozen tot beste hogeschool met een breed studieaanbod in het onderzoek ‘Beste studies 2017’ van Elsevier Weekblad. Vorig jaar stond Avans ook op de eerste plaats. Het onderzoek is gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête. In deze enquête wordt er onder andere gekeken naar de tevredenheid van studenten over hun opleiding en hun docenten.

Ook in de Keuzegids Hbo 2018, die eerder deze week uitkwam, is Avans gekozen tot beste grote hogeschool van Nederland.

Beste studies en Beste docenten 2017

Het onderzoek ‘Beste studies 2017’ beoordeelt 2.126 opleidingen afzonderlijk. Zo kunnen studiekiezers opleidingen met elkaar vergelijken. Dit jaar geeft Elsevier Weekblad voor het eerst de opleidingen met de beste docenten weer. De docenten zijn beoordeeld op hun bekwaamheid, inzet, bereikbaarheid en begeleiding.

Topresultaten

Onder de opleidingen met de beste docenten vallen de Avansopleidingen Informatica en Elektrotechniek in ‘s-Hertogenbosch op. De opleiding Informatica heeft bij de grote hbo-bacheloropleidingen de nummer-1-positie veroverd. Elektrotechniek staat op de tweede plek bij de middelgrote bacheloropleidingen.

Eerste plaatsen voor de beste studies zijn er voor de opleidingen Chemie, Communication & Multimedia Design, Informatica, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde in ‘s-Hertogenbosch en de opleiding Milieukunde in Breda.

Nationale Studenten Enquête

De ranglijst is een product van Elsevier Weekblad en het onderzoeksinstituut ResearchNed. De ranglijst is gebaseerd op uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête. Ruim 280.000 studenten gaven in de vragenlijst hun mening over de faciliteiten, het onderwijs, de toetsing, de organisatie, de communicatie en de kwaliteit van de docenten van hun opleiding. De Nationale Studenten Enquête wordt uitgevoerd door Studiekeuze123.

Lees meer over de resultaten per opleiding...

Laatst bijgewerkt op 29 september 2017.