Vanaf 30 juli controle in Blackboard

1 juni 2018

Stichting PRO voert in de week van 30 juli een controle uit in Blackboard. Dit in navolging van de controle van oktober 2015. Toen is de helft van de opgelegde boete geparkeerd, op voorwaarde dat Avans het aantal inbreuken sterk zou laten verminderen.

Het doel van de controle van Stichting PRO is om te kijken of Avans Hogeschool goed omgaat met het auteursrecht.

Test

Op 11 april waren afspraken gemaakt met de stichting over de aanstaande controle. Het oorspronkelijke idee was om in de week van 7 mei toegang te geven tot de lopende Blackboard courses van studiejaar 2017-2018. In verband met de speciale tool die Stichting PRO wil gebruiken is eerst door DIF onderzocht of deze methode consequenties heeft voor de veiligheid en performance van Blackboard. De tool blijkt daarop geen impact te hebben.

30 Juli controle

De controle is nu dus afgesproken voor de week van 30 juli. Avans Hogeschool is er verantwoordelijk voor dat courses op Blackboard auteursrechtelijk in orde zijn.

Docenten en studenten gebruiken en delen regelmatig lesmaterialen en andere documenten. Zorgvuldige omgang met auteursrecht voorkomt boetes. Avans vraagt iedereen die courses beheert om deze te controleren op mogelijke overtredingen van de auteurswet.

Meer informatie

Voor vragen over wijs omgaan met auteursrechten en de controle van de courses kun je terecht op deze site of bij het auteursrechtenloket, auteursrechtenloket@avans.nl.

Laatst bijgewerkt op 1 juni 2018.