
Avans Innovatieprijs 2020

De vier genomineerden voor de Avans Innovatieprijs 2020 presenteerden zich hieronder. Lees de beschrijvingen en bekijk de videopitches. Stemmen is niet meer mogelijk.
1. Minor CO2-negatief ontwerpen
door: Academie voor Bouw & Infra, COEbbe, lectoraat Biobased bouwen
Kan ‘bouwen’ CO2 uit de lucht halen? Deze op het eerste zicht absurde vraag wordt met verve beantwoord door de minor CO2-negatief ontwerpen. Studenten ontdekken in deze minor niet alleen hoe de bouwwereld kan bijdragen tot de vermindering van de CO2-uitstoot in de atmosfeer, maar ook en vooral hoe de bouwwereld kan bijdragen door het teveel aan CO2 te gebruiken als bouwmateriaal. Een paradigma shift die er mag zijn!
2. Serious Game
door: Academie voor Veiligheid en Bestuur, Opleiding Bestuurskunde
In de Serious Game gaan studententeams in drie ‘levels’ aan de slag met een groot maatschappelijk vraagstuk: de energietransitie. Studenten en docenten trekken daarbij intensief op met meerdere partijen uit het werkveld. Daarnaast wordt er in elk level een expertmeeting georganiseerd. Op verschillende thema’s vormen experts een panel waaraan studenten vragen kunnen stellen. De teams kunnen ‘badges’ en ‘energypoints’ verdienen of verliezen; al naargelang hoe goed zij hun opdrachten uitvoeren, opdrachtgevers en stakeholders tevredenstellen, inspelen op onverwachte gebeurtenissen én hun interne organisatie op orde houden.
3. Digital Nomads
door: Academie voor Marketing en Business Management, ORM & CE
“Now is the time to act and take back control of your life. If you believe what we believe that you can create the life of your dreams, take this step. Get your freedom back. Scrap the 9 to 5 lifestyle and be profitable in business.”
Digital Nomads werken aan wat voor hen relevant is, zelfstandig, internationaal en ambitieus. Deze minor helpt bij het oplossen van de uitdagingen die een ondernemer of marketingmanager krijgt wanneer zijn bedrijf groeit.
4. Co-creatie binnen deeltijd Mechatronica
door: Academie voor Deeltijd
De deeltijdopleiding Ad Mechatronica is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven. Maar ook in de uitvoering van het onderwijs speelt dit bedrijfsleven een grote rol. Het unieke hieraan is dat dat de omgeving (het Avansgebouw) en de kennis (het bestaande onderwijsprogramma) los zijn gelaten. Hoe kijken we SAMEN met het werkveld wat de beroepsrol inhoudelijk nodig heeft? En hoe geven we dat SAMEN vorm in het onderwijs?