LIC Leer- en Innovatiecentrum

Avans Innovatieprijs

De Avans Innovatieprijs wordt elk jaar tijdens de Onderwijsdag uitgereikt.

Een nominatie voor de Innovatieprijs moet voldoen aan de volgende criteria:

  • van lef getuigen en innovatief zijn
  • aan de realisatie van Ambitie 2020 bijdragen
  • succesvol en overdraagbaar zijn
  • een zinvolle plaats in het curriculum hebben

Eerdere winnaars

Avans Multidisciplinary eXperience
(Juryprijs en Publieksprijs 2018)

De Avans Multidisciplinary eXperience (AMX) is een projectweek waarin studenten van verschillende opleidingen innovatieve oplossingen voor een actueel vraagstuk zoeken. Ze werken voor een echte opdrachtgever. Ervaren docent-coaches begeleiden de studenten.

Vision & Robotics (Juryprijs 2017)

De minor Vision & Robotics laat studenten kennis en ervaring opdoen met de ontwikkeling van robots en robotsystemen die een bijdrage leveren aan onze samenleving en onze industrie. Voor deze minor zoekt de academie AE&I nadrukkelijk de samenwerking met lectoraten en andere, niet-technische opleidingen van Avans.

Ucademy (Publieksprijs 2017)

Ucademy is de door Avansstudenten zelf opgerichte academie voor zelfontwikkeling. Ucademy biedt bijzondere vakken aan, gratis voor studenten. Vakken die antwoord geven op de vraag: "Wat maakt mij bijzonder?". Vakken die inzicht geven in mensen, organisaties en jezelf.

De student in de lead (2016)

Niet de docent maar de student bepaalt wat en hoe er geleerd wordt. De rollen zijn dus letterlijk omgedraaid. In plaats van kennis over te dragen en alles te weten, stapt een docent nu in een onzekere rol waarin hij samen met de student op zoek gaat. Door studenten zelf over hun leervraag na te laten denken wordt de onbewuste leerbehoefte naar boven gehaald.

Laatst bijgewerkt opĀ 6 maart 2019.