LIC Leer- en Innovatiecentrum

Avans Innovatieprijs

De Avans Innovatieprijs wordt elk jaar tijdens de Onderwijsdag uitgereikt.

Een nominatie voor de Innovatieprijs moet voldoen aan de volgende criteria:

  • van lef getuigen en innovatief zijn
  • aan de realisatie van Ambitie 2025 bijdragen
  • succesvol en overdraagbaar zijn
  • een zinvolle plaats in het curriculum hebben

Eerdere winnaars

Fort Isabella (Juryprijs 2019)

Vanuit Fort Isabella werken verschillende academies aan opdrachten en projecten die impact hebben voor het Fort. De verbindende factor is de context van de voormalige vesting: de opdrachten richten zich op het verbeteren van de situatie van mensen (people), de omgeving (planet) en waardecreatie (prosperity). Inmiddels hebben zeventig Avansstudenten van twaalf verschillende opleidingen geleerd en gewerkt in Fort Isabella.

DIIC (Publieksprijs 2019)

Studenten halen meer uit hun periode in het buitenland als ze zich van tevoren goed voorbereiden en vervolgens ook reflecteren op hun ervaringen in het buitenland. In samenwerking met zeven academies is daarom het programma Developing International Intercultural Competences ontwikkeld waarbij studenten in multidisciplinaire groepen werken aan hun groei op het gebied van internationale en interculturele competenties.

Avans Multidisciplinary eXperience
(Juryprijs en Publieksprijs 2018)

De Avans Multidisciplinary eXperience (AMX) is een projectweek waarin studenten van verschillende opleidingen innovatieve oplossingen voor een actueel vraagstuk zoeken. Ze werken voor een echte opdrachtgever. Ervaren docent-coaches begeleiden de studenten.

Vision & Robotics (Juryprijs 2017)

De minor Vision & Robotics laat studenten kennis en ervaring opdoen met de ontwikkeling van robots en robotsystemen die een bijdrage leveren aan onze samenleving en onze industrie. Voor deze minor zoekt de academie AE&I nadrukkelijk de samenwerking met lectoraten en andere, niet-technische opleidingen van Avans.

Ucademy (Publieksprijs 2017)

Ucademy is de door Avansstudenten zelf opgerichte academie voor zelfontwikkeling. Ucademy biedt bijzondere vakken aan, gratis voor studenten. Vakken die antwoord geven op de vraag: "Wat maakt mij bijzonder?". Vakken die inzicht geven in mensen, organisaties en jezelf.

Laatst bijgewerkt opĀ 22 november 2019.