LIC Leer- en Innovatiecentrum

print

Onderzoek in Onderwijs

Onderzoek in Onderwijs brengt relevante en hbo-specifieke inzichten, instrumenten en initiatieven bij elkaar over de vraag hoe het onderzoekend vermogen van studenten, docenten, onderzoekers en de organisatie versterkt kan worden.  

In de Avans Ambitie 2025 en de Visie op praktijkgericht onderzoek & doorwerking geeft Avans aan door te willen groeien naar een erkende kennisinstelling. Het succes van een kennisinstelling is afhankelijk van het onderzoekend vermogen van haar medewerkers. Daarom investeert Avans in ontwikkeling en dienstverlening op dit terrein. Niet alleen door het professionaliseren van onderzoekers, maar ook van studenten, docenten en de organisatie als geheel.  

Hiervoor is kennis, kunde en ervaring nodig. Bijvoorbeeld over:

  • Hoe integreer je onderzoekend vermogen in onderwijsmodules?
  • Wat vraagt het van docenten om onderzoekend vermogen bij studenten te ontwikkelen?
  • Hoe verbind je het praktijkgericht onderzoek van de lectoraten met het onderwijs?
  • Wat hebben docent-onderzoekers nodig voor succesvol onderzoek en subsidieaanvragen?
  • Hoe onderzoek je leer-, ontwikkel- en verandervraagstukken in de organisatie?

Kennis expliciteren en delen

Binnen en buiten Avans zijn er al veel initiatieven genomen om het onderzoekend vermogen in het hbo te professionaliseren. Deze hebben zich vertaald in handige instrumenten en methodieken, activiteiten, netwerken en publicaties

De werkgroep Onderzoek in Onderwijs brengt deze de organisatie in om samen met de professionals van Avans Hogeschool nieuwe initiatieven te ontplooien.  

Nieuwsgierig naar wat de leden van de werkgroep voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Onderzoekinonderwijs.LIC@avans.nl of benader een van onze adviseurs direct.

 

 

 

Afbeelding van StockSnap via Pixabay
Laatst bijgewerkt op 22 juli 2021.

De adviseurs van Onderzoek in Onderwijs verzamelen, vertalen en delen kennis, instrumenten en methodieken over onderzoek in het hoger beroepsonderwijs. Ons doel is om onderzoek en onderwijs dichter bij elkaar te brengen.

Maak kennis met een van ons, of mail je vragen of opmerkingen naar Onderzoekinonderwijs.LIC@avans.nl.

Laatst bijgewerkt op 2 juli 2021.