LIC Leer- en Innovatiecentrum

print

Activiteiten en netwerken

Onderzoek in Onderwijs organiseert en ondersteunt activiteiten en netwerken ter versterking van het onderzoekend vermogen van studenten, docenten, onderzoekers en de organisatie.

Als je meer wilt weten over onze initiatieven: neem gerust contact op met Onderzoekinonderwijs.LIC@avans.nl. Of benader een van onze adviseurs direct. 

Succes met je subsidievoorstel

Het leertraject Succes met je subsidievoorstel helpt docent-onderzoekers bij het schrijven van subsidieaanvragen. In dit traject - dat samen met DP&O ontwikkeld is - leer je hoe je een succesvol onderzoeksvoorstel formuleert, dat de toets der kritiek (regionaal, nationaal, internationaal) kan doorstaan.

Je werkt gezamenlijk én individueel aan een overtuigend voorstel dat de meerwaarde laat zien van jouw praktijkgerichte onderzoek voor werkveld, onderwijs en samenleving.

Leergemeenschap onderzoekend vermogen 

Heb jij een praktijkvraagstuk op het gebied van onderzoekend vermogen? Bijvoorbeeld:

  • Hoe integreer je onderzoekend vermogen zo goed mogelijk in onderwijsmodules?
  • Welke competenties heb je als docent nodig om onderzoekend vermogen van studenten te kunnen begeleiden?
  • Hoe kun je het praktijkgericht onderzoek van de lectoraten met het onderwijs verbinden?

Dan is de leergemeenschap onderzoekend vermogen wat voor jou! Docenten werken, over de grenzen van opleidingen heen, aan vraagstukken over het versterken van het onderzoekend vermogen. Samen zoek je naar antwoorden, leer je en ontwikkel je praktijkkennis die je in de eigen opleiding – en wellicht breder binnen Avans – in kunt zetten. De adviseurs van de werkgroep Onderzoek in Onderwijs ondersteunen hierbij.

Nieuwsgierig? Aanmelden kan nog steeds!

Advisering

De adviseurs van Onderzoek in Onderwijs werken in de academies samen met de onderwijskundigen en de kennispartners. Onze inbreng kan helpen bij specifieke fasen van de curriculumontwikkeling. Bijvoorbeeld bij:

  • het vormen van een visie op onderzoekend vermogen
  • het (her)ontwerpen van de blauwdruk van het curriculum
  • het beoordelen van het onderzoekend vermogen van studenten
  • het professionaliseren van individuen of teams

Workshops en presentaties 

We delen graag onze ervaring en kennis over onderzoekend vermogen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een workshop of presentatie.

 

Photo by Leon on Unsplash
Laatst bijgewerkt op 9 februari 2022.