LIC Leer- en Innovatiecentrum

print

Avans Institutional Research

Om een visie te formuleren, beleid te maken en studenten te helpen met het maken van keuzes heb je kennis nodig. Data. Feiten. Daar ligt onze rol: in het ophalen, analyseren en vertalen van al die gegevens.

Wie zijn wij?

Institutional Research (IR) is het bevlogen onderzoeksteam van Avans. Wij werken zelfstandig. Dat doen we onder de vlag van het Leer- en Informatiecentrum (LIC). En dat doen we altijd samen met docenten, directeuren, lectoraten, het CvB en studenten. Als partners.

Wat doen wij?

Wij voeren onderzoeken uit, halen data op, analyseren die, geven beleidsadvies en verzorgen presentaties en workshops. Dat doen we met één doel: de organisatie de ‘munitie’ geven om de juiste beslissingen te kunnen nemen en daarmee het onderwijs continu naar een hoger plan te kunnen tillen.

Voorbeelden van ons werk

Ons werkveld is net zo breed als het onderwijs zelf. Zo zijn we onder andere actief op:

Daarnaast beheren we online tools, zoals het AvansPanel. Met dit panel stimuleren we iedereen in de organisatie om actief mee te denken over de toekomst van Avans.

De Staat van Avans

De Staat van Avans brengt feiten en cijfers bijeen over Avans Hogeschool in landelijk perspectief, toont meerjarige resultaten en signaleert waar mogelijk verbanden en oorzaken.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Of wil je gewoon een keer sparren over jouw idee om met data science het onderwijs te verbeteren?
Neem contact op met Jessica Nooij, ja.nooij@avans.nl of Theo Nelissen, tcc.nelissen@avans.nl.

Wij hebben een gemeenschappelijk doel!

Laatst bijgewerkt op 24 maart 2023.