LIC Leer- en Innovatiecentrum

print

Brightspace

Brightspace is het leermanagementsysteem (LMS) van Avans, dat vanaf 2021 door alle docenten en studenten gebruikt wordt. 

In Brightspace zien studenten de modules die ze volgen. Studenten vinden in de modules alle lesstof, video’s en documenten die bij de module horen. Ze kunnen in Brightspace ook feedback vragen van een docent. Met een quizmodule kunnen docenten kennis activeren, testen en feedback geven. Brightspace is een intuïtief en gebruiksvriendelijk systeem dat ‘blended leren’ ondersteunt. 

Vanaf het voorjaar van 2020 is Brightspace stapsgewijs in gebruik genomen. Tijdens elke periode sloten nieuwe academies aan. Dat zorgde ervoor dat academies van elkaar konden leren en niet zelf steeds het wiel opnieuw hoefden uit te vinden.

Brightspace magazine 

De ervaringen rondom deze implementatie en introductiemateriaal is samengebracht in een inspirerend online Brightspace magazine. In dit magazine maak je kennis met het nieuwe leermanagementsysteem en vind je meer info over de aanpak en ervaringen van academies tijdens het implementatieproces. Daarnaast zijn er drie interviews met betrokkenen in te vinden. Zo lees je over studenten Arthur en Ris, die de Brightspace implementatie als stageopdracht hadden. Ook nemen we een kijkje in het enorme planningsproces van trainingen en gaan we in gesprek met product owner Gerwin Pols.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Bekijk dan ook de korte introductievideo hierboven. Ga vervolgens zelf aan de slag in brightspace.avans.nl en ontdek wat voor jou het beste en het handigste is in dit systeem. Via de menubalk van Brightspace vind je onder Help in de rode bovenbalk een aantal opties voor als je vragen hebt. Voor docenten is er een Q&A en een vraagbaak in MS Teams beschikbaar. Daarnaast heeft elke academie key users bij wie je als docent met vragen terecht kunt.

Laatst bijgewerkt op 10 januari 2022.