LIC Leer- en Innovatiecentrum

Avans Innovatieprijs

De Avans Innovatieprijs wordt elk jaar tijdens de Onderwijsdag uitgereikt. Breng je stem voor de Publieksprijs van 2017 uit via deze site

Een nominatie voor de Innovatieprijs moet voldoen aan de volgende criteria:

  • origineel en creatief zijn
  • aan de realisatie van Ambitie 2020 bijdragen
  • overdraagbaar zijn
  • van lef getuigen.

Eerdere winnaars

De student in de lead (2016)

Niet de docent maar de student bepaalt wat en hoe er geleerd wordt. De rollen zijn dus letterlijk omgedraaid. In plaats van kennis over te dragen en alles te weten, stapt een docent nu in een onzekere rol waarin hij samen met de student op zoek gaat. Door studenten zelf over hun leervraag na te laten denken wordt de onbewuste leerbehoefte naar boven gehaald.

Ondernemerslab & Waslab (2015)

Bij het Ondernemerslab gebruiken studenten met een eigen onderneming hun bedrijf als kapstok bij het leerproces. Studenten en docenten van de opleidingen Small Business & Retail Management en Advanced Business Creation werken in een constant proces samen om het onderwijs vorm te geven. Het Ondernemerslab doet iets terug voor het onderwijs in de vorm van Het Waslab. Dit is een jaarlijkse netwerkdag waarop ondernemers, studenten en studentondernemers op een effectieve manier kennis delen.

Vrijwilligersacademie (2014)

De VrijwilligersAcademie is een scholingsweek voor duizend vrijwilligers en studenten. De kracht hiervan is de coproductie van Zorg- en Welzijnsinstellingen en de Academie voor Sociale Studies in 's-Hertogenbosch.

Laatst bijgewerkt op 31 maart 2017.