LIC Leer- en Innovatiecentrum

Avans Innovatieprijs

De Avans Innovatieprijs wordt elk jaar tijdens de Onderwijsdag uitgereikt.

In 2018 is er weer een Juryprijs en een Publieksprijs.

Een nominatie voor de Innovatieprijs moet voldoen aan de volgende criteria:

  • van lef getuigen en innovatief zijn
  • aan de realisatie van Ambitie 2020 bijdragen
  • succesvol en overdraagbaar zijn
  • een zinvolle plaats in het curriculum hebben

Eerdere winnaars

Vision & Robotics (Juryprijs 2017)

De minor Vision & Robotics laat studenten kennis en ervaring opdoen met de ontwikkeling van robots en robotsystemen die een bijdrage leveren aan onze samenleving en onze industrie. Voor deze minor zoekt de academie AE&I nadrukkelijk de samenwerking met lectoraten en andere, niet-technische opleidingen van Avans.

Ucademy (Publieksprijs 2017)

Ucademy is de door Avansstudenten zelf opgerichte academie voor zelfontwikkeling. Ucademy biedt bijzondere vakken aan, gratis voor studenten. Vakken die antwoord geven op de vraag: "Wat maakt mij bijzonder?". Vakken die inzicht geven in mensen, organisaties en jezelf.

De student in de lead (2016)

Niet de docent maar de student bepaalt wat en hoe er geleerd wordt. De rollen zijn dus letterlijk omgedraaid. In plaats van kennis over te dragen en alles te weten, stapt een docent nu in een onzekere rol waarin hij samen met de student op zoek gaat. Door studenten zelf over hun leervraag na te laten denken wordt de onbewuste leerbehoefte naar boven gehaald.

Ondernemerslab & Waslab (2015)

Bij het Ondernemerslab gebruiken studenten met een eigen onderneming hun bedrijf als kapstok bij het leerproces. Studenten en docenten van de opleidingen Small Business & Retail Management en Advanced Business Creation werken in een constant proces samen om het onderwijs vorm te geven. Het Ondernemerslab doet iets terug voor het onderwijs in de vorm van Het Waslab. Dit is een jaarlijkse netwerkdag waarop ondernemers, studenten en studentondernemers op een effectieve manier kennis delen.

Laatst bijgewerkt opĀ 19 maart 2018.